image image image image image image

Tez Giriş Bölümü Nasıl Yazılır?

Giriş bölümü, sadece bir başlangıç ​​noktası değil, aynı zamanda çalışmanızın temellerini gösteren ve kapsamını ve derinliğini gösteren bir rehberdir. Peki, okuyucuyu ilk paragrafta görüşür ve tezinizi doğru bir şekilde temsil eden bir giriş nasıl yapılır? Bu yazılı, okuyucunun dikkatini takip eden etkili bir tez girişi oluşturmanın yollarını, bu bölümün nelerin dahil edilmesini ve okuyucunun dikkatini takip edecek bir girişin sırlarını anlatacağız. Bu, tezinizi sağlam bir temel üzerine inşa etmenin ilk adımıdır.

Adım AdımTez Giriş Bölümü Nasıl Yazılır?

1. Giriş Bölümünün Amacı

Tezinizin giriş yapması, okuyucularınızın çalışmasının genel çerçeve bölümünü sağlar ve araştırmanızın ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bu bölüm, tezinizin yazılma özetlerini, kapsamlı ve akademik literatürdeki yerini alabilir. Aşağıdaki konulara giriş bölümü okuyucuları aracılığıyla bilgilendirmeyi özetliyor:

2.Araştırma Konusu:

Girişin ilk adımı, çalışmanızın konusunu ayrıntılarıyla belirtmektir. Konuya geniş bir bakış açısıyla yaklaşarak okuyucunun genel bir anlayış edinmesini sağlayın. Örneğin, ” Bu araştırma, sosyal medyadaki canlıların üzerinde olup olmadığını araştırmaktadır.

Araştırmanın Önemi: Giriş bölümünde, bu ayrıntıların ayrıntılarını değerlendirmek nedenlerini açıklayın. Hangi eksikliği doldurmanız veya hangi sorunu çözdüğünü vurgulayın. Örneğin, toplumsal sağlık ve bireysel psikoloji açısından sosyal medyanın canlılığın üzerindeki etkisi Önemli bir araştırma soruları ve Hedefler: Tezinizde ele alacağınız temel bilgiler ve hedeflerinizi belirtin. Örneğin, ” Bu, sosyal medya kullanımı ile gençlerin benlik algısı arasındaki ilişkiler için. “​​​​​​​​Birkaç önemli içermesi gerekir. Bu ilerlemenin, girişin hem bilgilendirilmesine hem de çekici olmasına yardımcı olur.

3. Arka Plan Bilgisi:

Tezinizin girişinde araştırmanızın konusuyla ilgili temel bilgileri içermelisiniz. Bu, okuyucunun konuyu daha iyi anlamasına ve öğrenme yöntemini daha iyi anlamasına yardımcı olur. Örneğin gençlerin sosyal ve psikolojik gelişimleri, son yıllarda sosyal medyanın artmasıyla çeşitli şekillerde etkilenmiştir.”

4. Araştırma Problemi:

Araştırma konusunu açıklayın. Girişinizin en önemli noktalarından biri budur. Sorunun açıkça, araştırmanızın sonucunun konusunu vurgular. Örneğin, “Günümüzde sosyal medyanın uygulanması gençlerin benlik saygısı üzerindeki etkileri tam olarak anlaşılmamıştır.”

5. Amaç ve Hedefler:

Giriş bölümünde çalışmanızın amacını ve hedeflerini açıkça belirtmeniz gerekir. Bu, okuyuculara neyi hedeflediğinizi ve araştırmanızla neyi başarmayı umduğunuzu anlamalarına yardımcı olur. Örneğin, “Bu çalışma, sosyal medyanın sağlanması gençlerin psikolojik sağlığı üzerinde mevcut olmayı ortaya koymayı sürdürüyor.”

6. Araştırmanın Önemi:

Araştırmanızın gücünü vurgular, okuyucuların becerilerinin neden önemli olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bu, çalışmanızın literatüre yaptığı katkıyı gösterir. Örneğin,” Bu araştırma, sosyal medyadakilerin üzerindeki uzun vadeli varlıkları inceleyerek, alandaki bilgi eksikliğini azaltmayı hedeflemektedir.”

7. Araştırmanın Yapısı:

Giriş bölümünde okuyucuyu tezin devamında nelerin beklediğini açıklayabilirsiniz. Bu, çalışmanızın performansını daha anlaşılır hale getirir ve okuyucunun ne aradığını daha kolay bulmasına yardımcı olur. Örneğin, “Litterür tarama, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç” un beş ana bölümüdür.”

Giriş Bölümünü Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Giriş bölümünün çok uzun olması. Okuyucunun ilgisini çekmek ve konuyu tanıtmak birincil amaçtır. Giriş, çok fazla ayrıntıların getireceği amaçtan sapabilir.

1.Akademik Dille Yazın:

Giriş bölümüz, tezin geri kalan kısmı gibi akademik bir üsluba sahip olmalıdır. Konunun ayrıntılarını resmi ve sembolik bir dil kullanarak vurgulayın.
Okuyucuyu Yönlendirin: Giriş, okuyucuyu öğrenenlerin derinliklerine hazırlar. Bu nedenle, okuyucunun konusunu daha iyi anlamasını sağlamak için bölüme giriş yaptığınızda her zaman gerekli bilgileri içermelidir.

2.Araştırma Sorununu Belirleyin:

Girişte araştırma kesintileri veya hipotezlerinizi önerirsiniz. Bu, çalışmanızın yönünü gösterir.

3. Tez Girişinde Yapılmaması Gerekenler:

Giriş bölümünde literatür taraması hakkında fazla bilgi vermeyin. Tezin ilerleyen süreçleri literatür incelemeleri yapılmalıdır.

Sonuçları Açıklayın: Girişte araştırmanızın sonuçları açıklamayın. Tezin son getirisi sonuçlarının açıklanması gerekmektedir.
Giriş bölümünün gerekli bilgilerle sınırlandırılması. Giriş okuyucunun ilgisini dağıtmaktan vazgeçmek ve yalnızca amacınızı sürdürmek.

Tez girişiniz, çalışmanızın tüm bölümlerini bir araya getiren en önemli analizlerden biridir. Okuyucuya araştırmanızın amacını ve miktarını ayırır. İyi bir giriş, okuyucuları cezbeder ve bunların kullanımını vurgular. Akademik başarı ve başarılı bir giriş, başarılı bir girişle mümkündür. Bu nedenle giriş bölümünü yazarken dikkatli olun. Güçlü bir başlangıç, etkili bir tezin habercisidir.

Tez yazdırma hizmeti almak için tıklayın.